Vapaaehtoistoiminta

Ilona maskotti.

OLKA Pohjois-Pohjanmaa rekrytoi, valmentaa, perehdyttää ja koordinoi sairaalavapaaehtoisten toimintaa Oulun yliopistollisessa sairaalassa.

Etsimme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia erilaisiin vapaaehtoistoiminnan tehtäviin sairaalaan. Toiminta edellyttää täysi-ikäisyyttä ja sitä voi tehdä oman aikataulun puitteissa. 

OLKAssa voit toimia vapaaehtoisena monenlaisissa eri tehtävissä. Alla tietoa eri vapaaehtoisuuden muodoista.

  • Sairaalaopas auttaa itseilmoittautumisautomaatin käytössä, opastaa löytämään oikean odotusaulan, poliklinikan tai osaston. Sairaalaopas tukee asiakkaita ja heidän läheisiään sairaalan arjessa tarjoten kiireetöntä kohtaamista asioinnin aikana. 
  • Aula-avustaja kohtaa asiakkaat kiireettömästi päivystyksessä. Asiakkaiden opastamisen lisäksi heille tarjotaan kuuntelevat korvat tueksi. Aula-avustajan tehtävä sijoittuu ilta-aikaan. 
  • Osastolla toimiva sairaalavapaaehtoinen juttukaveri tarjoaa tukea osastojaksolla. Juttukaverit voivat olla vaikka lukemassa lehteä ääneen, käydä yhdessä ulkoilemassa asiakkaan kanssa tai jakaa asiakkaan mielessä olevia asioita. Osastoilla voi toimia myös vertaistukijana, tästä voit lukea lisää TOIVO-tukipalvelusta. 
  • Leikkikaverit toimivat lastenosastolla tarjoten lapsille mielekästä tekemistä ja läsnäoloa. Leikkikaverit toimivat tehtävässä pääsääntöisesti ilta-aikaan. 

Tule vapaaehtoiseksi OLKAan!

OLKAssa voi toimia vapaaehtoisena käytyään OLKA-valmennuksen. Valmennuksessa perehdytään OLKA Pohjois-Pohjanmaan toimintaan ja toimintapoihin, sairaalassa toimimisen käytäntöihin, hygieniaohjeistukseen sekä eri vapaaehtoistoiminnan muotoihin. 


Upea sairaalavapaaehtoistemme joukko ottaa avosylin vastaan myös uudet tulokkaat! Voit kysyä lisää vapaaehtoisena toimimisesta sekä tulevista valmennuksista vapaaehtoistoiminnan koordinaattorilta

OLKA-valmennuksia järjestetään useita vuoden aikana. Seuraa ilmoittelua sivuillamme kohdassa Ajankohtaista | PPsotu


Tutustu sairaalavapaaehtoisen tehtäviin

Kansainvälisenä vapaaehtoisten päivänä 3.12.2021 julkaistiin OLKA Oulussa sairaalavapaaehtoisista kertova video: Vapaaehtoiset jelppaa 

Videossa seurataan asiakkaan tulosta Oulun yliopistollisen sairaalan Avohoitotaloon lähtien aina siihen saakka, kun hän lähtee kotiin. Samalla videolla myös kerrotaan, mitä vapaaehtoiset tekevät eri osastoilla. 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Videosta on juttu OYSPlus-sivuilla, missä kerrotaan OLKA Oulun vapaaehtoistoiminnan lisäksi myös potilasjärjestöjen roolista OYSissa.

Sairaalavapaaehtoistoimintaa tukevat:

Cliini logo.
9Solutions logo.
OLKA-toiminnan logo.