HELMI-kehittäjäpalvelu                   – kokemustoimintaa sairaalassa

Kokemustoimijan tehtävänä on ymmärryksen ja tiedon lisääminen ammattilaisille ja opiskelijoille sekä suurelle yleisölle. 

Oulun yliopistollisessa sairaalassa kokemustoimija voi toimia kokemusedustajan, kokemusneuvojan tai kokemuspuhujan tehtävissä.

Kokemustoimijat suorittavat oman järjestönsä tuella kokemustoiminnan peruskoulutuksen ennen toimintaan tuloa.

Kokemustoimijoiden välittämisestä sairaalan tarpeisiin vastaa OLKA Oulu. OLKA haastattelee kokemustoimijat,  järjestää sairaalaperehdytyksen (ILONA-valmennus) ja seuraa sairaalassa tehtyä toimintaa yhdessä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin perusterveydenyksikön kanssa.

Koulutettu kokemustoimija oletko kiinnostunut toimimaan OYSissa?

Kokemustoimijan osaamisen hyödyntämisestä on tehty video Kokemustoimija tuo uutta näkökulmaa hoitotyöhön. Tässä videossa käsitellään sekä kokemustoimijan että kokemustoimijan tilaajan kokemuksia. 

Kokemustoiminta syventää hoitotyön osaamista ja kehittää asiakaslähtöisiä palveluja. Näin näkemys potilaan kokonaistilanteesta ja esimerkiksi niistä arjen asioista, joita ammattilainen ei välttämättä hoitohetkessä kohtaa, tulee videolla hyvin esille. Tietoa voidaan käyttää potilaiden ja asiakkaiden tarpeiden entistä parempaan tunnistamiseen, palveluiden kehittämiseen ja sairauksien hoitamiseen.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
Kokemustoimijan reitti tehtäviin Oulun yliopistolliseen sairaalaan
Kokemustoimijan peruskoulutus
OLKAlta sairaalaperehdytys ja tehtäväpyynnöt
Sairaalalta tehtäviä ja palkkio.

Kokemustoimijoiden toiminnasta Oulun yliopistollisessa sairaalassa on tehty toinen aihetta kuvaava video: Kokemustoimijat osana julkisia sote-palveluita. Videolla kaksi OYSin työntekijää (tilaajaa) kertovat, miten kokemustoimijan kokemuksia voidaan hyödyntää yhteiskehittämisessä.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
OLKA-toiminnan logo.