ILONA-palvelu

Ilona maskotti.

OLKA Oulu rekrytoi, valmentaa, perehdyttää ja koordinoi sairaalavapaaehtoisten toimintaa Oulun yliopistollisessa sairaalassa.

Etsimme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia sairaalaoppaiksi, esiintyjiksi sekä osastolla toimiviksi sairaalavapaaehtoisiksi. Toiminta edellyttää täysi-ikäisyyttä ja sitä voi tehdä oman aikataulun puitteissa. 

OLKAssa voit toimia vapaaehtoisena monenlaisissa eri tehtävissä. Alla tietoa eri vapaaehtoisuuden muodoista.

  • Sairaalaopas auttaa itseilmoittautumisautomaatin käytössä, opastaa löytämään oikean odotusaulan, poliklinikan tai osaston. Sairaalaopas tukee asiakkaita ja heidän läheisiään sairaalan arjessa tarjoten kiireetöntä kohtaamista asioinnin aikana. 
  • Osastolla toimiva sairaalavapaaehtoinen juttukaveri toimii juttu- ja pelikaverina, hän voi olla mukana ulkoilemassa tai vaikkapa vetää yhteislaulutuokioita. Osastoilla voi toimia myös vertaistukijana, tästä voit lukea lisää TOIVO-tukipalvelusta
  • Leikkikaverit toimivat lastenosastolla tarjoten lapsille mielekästä tekemistä ja läsnäoloa. 
  • Esiintyjät ilahduttavat osastojen potilaita, heidän läheisiään ja henkilökuntaa pienimuotoisilla musiikki-, runo- ja/tai teatteriesityksillä. 

Tule vapaaehtoiseksi OLKAan!

OLKAssa voi toimia vapaaehtoisena käytyään ILONA-valmennuksen. Valmennuksessa perehdytään OLKA Oulun toimintaan ja toimintapoihin, sairaalassa toimimisen käytäntöihin, hygieniaohjeistukseen sekä eri vapaaehtoistoiminnan muotoihin. 

Seuraava ILONA-valmennus järjestetään syksyllä. Seuraa ilmoittelua sivuillamme.

Sairaalaopastoimintaa on Avohoitotalolla ja Oulun seudun yhteispäivystyksessä. Osastolla toimivia sairaalavapaaehtoisia on osastolla 1 sekä osastolla 60.

Upea sairaalavapaaehtoistemme joukko ottaa avosylin vastaan myös uudet tulokkaat! Kysy lisää vapaaehtoisena toimimisesta sekä tulevista valmennuksista vapaaehtoistoiminnan koordinaattorilta


Tutustu sairaalavapaaehtoisen tehtäviin

Kansainvälisenä vapaaehtoisten päivänä 3.12.2021 julkaistiin OLKA Oulussa sairaalavapaaehtoisista kertova video: Vapaaehtoiset jelppaa. 

Videossa seurataan asiakkaan tulosta Oulun yliopistollisen sairaalan Avohoitotaloon lähtien aina siihen saakka, kun hän lähtee kotiin. Samalla videolla myös kerrotaan, mitä vapaaehtoiset tekevät eri osastoilla. 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Videosta on juttu OYSPlus-sivuilla, missä kerrotaan OLKA Oulun vapaaehtoistoiminnan lisäksi myös potilasjärjestöjen roolista OYSissa.

Sairaalavapaaehtoistoimintaa tukevat:

Cliini logo.
9Solutions logo.
OLKA-toiminnan logo.