Vapaaehtoinen ILONA -palvelu

Ilona maskotti.

Vapaaehtoinen ILONA -palvelu rekrytoi, valmentaa, perehdyttää ja koordinoi sairaalavapaaehtoisten toimintaa Oulun yliopistollisessa sairaalassa.

Etsimme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia sairaalaoppaiksi, esiintyjiksi sekä osastolla toimiviksi sairaalavapaaehtoisiksi. Toiminta edellyttää täysi-ikäisyyttä.

  • Sairaalaopas auttaa itseilmoittautumisautomaatin käytössä, opastaa löytämään oikean odotusaulan, poliklinikan tai osaston. Sairaalaopas tukee asiakkaita ja heidän läheisiään sairaalan arjessa.
  • Osastolla toimiva sairaalavapaaehtoinen toimii juttu- ja pelikaverina, hän voi olla mukana ulkoilemassa tai vaikkapa vetää yhteislaulutuokioita.
  • Esiintyjät ilahduttavat osastojen potilaita, heidän läheisiään ja henkilökuntaa pienimuotoisilla musiikki-, runo- ja/tai teatteriesityksillä.

Sairaalaopastoimintaa on Avohoitotalolla ja Oulun seudun yhteispäivystyksessä. Osastolla toimivia sairaalavapaaehtoisia on osastolla 1 sekä osastolla 60.

Upea sairaalavapaaehtoistemme joukko ottaa avosylin vastaan myös uudet tulokkaat!

Kiinnostaako sinua vapaaehtoistoiminta sairaalassa?

Kansainvälisenä vapaaehtoisten päivänä 3.12.2021 julkaistiin OLKA Oulussa sairaalavapaaehtoisista kertova video: Vapaaehtoiset jelppaa. Videossa seurataan asiakkaan tulosta Oulun yliopistollisen sairaalan Avohoitotaloon lähtien aina siihen saakka, kun hän lähtee kotiin. Samalla videolla myös kerrotaan, mitä vapaaehtoiset tekevät eri osastoilla. 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Videosta on myös juttu OYSPlus -sivuilla, missä kerrotaan OLKA Oulun vapaaehtoistoiminnan lisäksi myös potilasjärjestöjen roolista OYS:ssa.

Sairaalavapaaehtoistoimintaa tukevat:

Cliini logo.
9Solutions logo.
OLKA-toiminnan logo.